July 17, 2021

Investmentbolag

Svenska investmentbolag har med stöd av sin mycket långsiktiga historik visat att de kan slå index. Ingen kan med säkerhet säga varför svenska investmentbolag har lyckats så väl, men det lär finnas många ledtrådar.

Låga förvaltningsavgifter, aktivt ägande och mycket goda möjligheter att långa billigt och med det skapa en enorm hävstång får anses vara några av förklaringarna, men förmodligen är det bara en del av förklaringen.

Investmentbolag i Sverige består inte sällan av blandning av både noterade och onoterade bolag. Ofta har investmentbolagen en blandning av bolag och investeringsinriktningar i sina portföljer. Många av våra svenska investmentbolag har anor som sträcker sig över hundra år och det i sig är ett styrketecken hur de lyckats hålla bevara, växa och förnya sin verksamhet under så många år. Det finns mycket intressant om våra populära investmentbolag och flera av dem förtjänar ett eget inlägg där vi kan titta mer specifikt på vad de består av.


Listan här ovan är ett urval av svenska investmentbolag, det finns betydligt fler men listan här ovan täcker in de kanske mest omskrivna i svensk ekonomimedia och sociala medier. Jag har dessutom själv en stor stek i Investor.

No comments:

Post a Comment