February 23, 2021

Läsvärt

Uppdaterad 2021-06-27.

Bloggar

Nick Maggiulli skriver otroligt inspirerande och träffsäkert. En av få bloggar där jag betat av samtliga inlägg som publicerats. Inläggen handlar mestadels om investeringsprinciper och Nick utgår ofta ifrån böcker som han läst inom olika områden och gör tänkvärda kopplingar till investeringar. Har själv hämtat mycket inspiration till många av mina egna inlägg från den här bloggen.

Poddar

Jan Bolmeson poddar varje vecka om smart sparande, privatekonomi och personlig utveckling med utgångspunkt i forskningen. Podden startades 2017 och är oerhört hörvärd. Ett återkommande tema är investeringsstrategin med indexfonder som grund. Podden bjuder ofta in intressanta gäster och är en del av Jans blogg Rikatillsammans.se som sedan starten 2008 har över 1000 inlägg i ämnet.

Böcker

Morgan Housel tar upp varför vi tänker som vi gör kring investeringar, pengar och privatekonomi på ett mycket välskrivet sätt. I ett tjugotal kapitel ges många bra beskrivningar och exempel som är enkla att relatera till. Förhållandet mellan tillfälligheter, tur och risk diskuteras och man får en bra inblick i många av de ekonomiska tankefällor som vi människor lätt hamnar i, särskilt när vi försöker jämföra oss med andra som inte sällan har helt andra förutsättningar.

En intressant genomgång av främst svenska investmentbolag i tre delar, där första delen handlar om vad ett investmentbolag är, den andra om hur du investerar i dem och en tredje del som går igenom några av de största investmentbolagen främst i Sverige. Väldigt grundläggande men samtidigt väldigt intressant och belysande runt vilken fantastisk investering svenska investmentbolag är, eller i alla fall har varit, och förhoppningsvis även kommer vara.

No comments:

Post a Comment